Kék Hullám Zászló díjátadó: különdíjas a balatonberényi Községi Strand

2017. július 5.
Községi Strand, Balatonberény

Községi Strand, Balatonberény

Július 4-én a Siófok adott otthont a Balatoni Szövetség Kék Hullám Zászló díjátadó ünnepségének. A zászlót idén 33 balatoni strand kapta meg, s a 13 éve elindított strandminősítő rendszer 2017-ben tovább finomodott, ugyanis a szolgáltatások színvonalát a korábbi három helyett már öt fokozattal, öt csillaggal jelölték.
A június második felében elvégzett minősítésbe bevontak több balatoni civil társszervezetet, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságát is. A minősítésben fontos szerep jutott többek között a tisztaságnak, a rendezettségnek, a vizesblokkok állapotának és felszereltségének. Pontozták a családbarát szolgáltatások és a játszóterek színvonalát, a sportolási lehetőségeket, a fák vagy árnyékolók meglétét, illetve a vízminőséget is.
A balatonberényi Községi Strand a négycsillagos minősítés mellett 2016-hoz hasonlóan idén is megkapta a Balaton Kerékpárosbarát Strandja különdíjat és az ezzel járó vándorserleget. Kormányzati forrásoknak köszönhetően 2017 őszén több mint 30 millió forintos fejlesztés indul a balatonberényi Községi Strandon, így reméljük, 2018-ban ismét a legjobb balatoni strandok közé kerül majd a vendégek körében rendkívül közkedvelt berényi fürdőhely.

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!