Kék Hullám Zászlót és kerékpárosbarát különdíjat kapott a balatonberényi Községi Strand

2015. július 5.

2015-ben is elnyerte a Kék Hullám Zászlót és kétcsillagos minősítést kapott a balatonberényi Községi Strand a Balatoni Szövetség hagyományos strandminősítő versenyén.

A tavalyi évben változtak a versenykiírás előírásai is, hiszen újdonság okkal bővült a szabályzat. A jelentkező strandoknál a kötelező elvárások (vízi mentés, ÁNTSZ jegyzőkönyv) mellett a látogatók kényelmét, komfortját biztosító szolgáltatások színvonala is vizsgálat alá került.

A strandokat a korabbi évektől eltérően 2015-ben „működés” közben vizsgálta a Szövetség, így az ellenőrzést végző bizottság a strandot igénybevevő turisták szemével is feltérképezhette a szolgáltatásokat. Nemcsak a vizesblokkok megléte, hanem a felszereltsége, tisztasága is szempontként szolgált. Vizsgálat tárgya volt még a mozgáskorlátozottak számára a parkolóhelyek megléte, a strand megközelíthetősége, alakítottak-e ki számukra WC-t, zuhanyzót, illetve biztosított-e a vízbe való bejutásuk. Fontos volt, hogy a kisgyermekes családok számára milyen szolgáltatásokat kínálnak. Rendelkezik-e a strand lídós partszakasszal, a játszótereknek pedig minél több korosztály számára használhatónak kell lennie. Ellenőrzésre került, hogy a vizesblokkokban biztosítanak-e pelenkázót, családi öltözőt vagy éppen mennyire árnyékosak a játszóterek. A vízfelület tisztaságát, a meder állapotát, a hínárosodást, a bejárók állapotát, a napozórészeket, az árnyékos felületek arányát, a szemetesek mennyiségét, a járdák állapotát, a szelektív hulladékgyűjtést, valamint a strand tisztaságát is szemügyre vették. A vendégek közérzetét javító szolgáltatások, mint például a virágosítás és a dohányzásra kijelölt helyek szabályozása is pontozásra került. Fontos szempont volt a sportpályák megléte és állapota, a vízi sportolás lehetőségének biztosítása, továbbá a külső és belső kabinok, hideg és melegvizes zuhanyzók megléte és állapota. Előnynek számított, ha a strand területén minél több színvonalas szolgáltatás működött. Értékelésre került a vendéglátóegységek kínálata, összképe, az értékmegőrző, a WIFI, a kerékpártárolók megléte, a parkolók száma és állapota.

Tavaly a minősítés során a strandok színvonala egy, két és három csillaggal lett minősítve, valamint a nevezett strandok közül megválasztásra került a Balaton családbarát, kerékpáros-barát a legsportosabb, illetve a legjobb szabad strandja is.
A Kék Hullám Zászló mellett nagy örömünkre a balatonberényi községi Strand nyerte el a Balaton kerékpáros-barát strandja különdíjat, amelyet a Csepel Zrt. ajánlott fel. 2014-ben önkormányzatunk EU-s forrásból 24-24 kerékpár befogadására alkalmas tárolókat épített, s a bicikliseket javítókészlet is várja a strandpénztárnál.

A balatonberényi községi strand pontos nyitva tartásáról, árairól, szolgáltatásairól itt tájékozódhatnak.

Kék Hullám oklevél 2015 (1)-page-002

Kék Hullám oklevél 2015 (1)-page-001

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!