Festetics Kastély

Általános információk

Helikon Kastélymúzeum

8360 Keszthely, Kastély u. 1.
+36 83 314 194
kiallitas@helikonkastely.hu
www.helikonkastely.hu

Magyarország egyik legismertebb és harmadik legnagyobb kastélya a Festetics kastély Keszthely legnépszerűbb turisztikai attrakciója. Több épületben, parkos környezetben öt állandó kiállítás és rendszeres időszaki tárlatok várják egész évben a látogatókat.

A központi épületben a 18-19. századi főúri életformát bemutató enteriőr kiállítás és a tárlat részét képező Helikon könyvtár, Magyarország egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtára kapott helyett. A 18. században épült főépület éjszakai gyertyafényes tárlatvezetésekkel, komolyzenei koncertekkel, kávéházzal, a pincerészben saját borházzal, valamint ajándékbolttal várja a látogatókat.

A parkban található istálló-kocsiházban kapott helyet az európai szinten is kiemelkedő, több mint ötven darabból álló főúri hintó-, kocsi- és szán gyűjtemény. A kiállított tárgyak között olyan ismert történelmi személyiségek egykori közlekedési eszközei is megtalálhatók, mint Mária Valéria főhercegnő, Ferenc Ferdinánd vagy Rudolf herceg.

A Helikon Kastélymúzeum legújabb épületében több mint kétszáz trófeából és vadászati témájú képző- és iparművészeti alkotásokból álló kiállítással találkozhat a látogató. Az öt földrész trófeáit felvonultató gyűjtemény több gyűjtő felajánlásaiból tevődik össze. Európa egyik legnagyobb modellvasút kiállítása a Vadászati Múzeum tetőterében várja az érdeklődőket. A kastély parkjában található 2012-ben megnyílt Pálmaház egzotikus növényeivel üde színfoltja a múzeum komplexumnak.

Térkép

Loading
Középre
Forgalom
Kerékpárral
Tranzit
Jelenlegi pozíció
Google MapsIrányok lekérdezése

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!