Futás a Balaton parton

Minden nap új utakon! A kényelmes séták, a laza kocogás és a komolyabb sportértékkel bíró távfutás szerelmeseinek különlegesen változatos útvonalakat kínál Balatonberény és környéke.

A település határain belül rövid gyalogtúrákra, vagy kellemes kocogásra csábít a több kilométer hosszan elnyúló parti sétány, mely az aktív sportot követően egy frissítő fürdőzés lehetőségét is magában hordozza. A felejthetetlen panorámáért érmes felsétálni, vagy akár felszaladni a közeli szőlőhegy egyik magaslati kilátópontjára, ahol utunkat több száz éves nádfedeles pincék, csábító gyümölcsösök és végtelen szőlősorok szegélyezik.

A szomszédos Balatonszentgyörgyön átvezető tíz kilométeres körtúra őshonos szürkemarha csordával, valamint a Keszthelyi-öbölre és a Zalai-dombokra néző csodálatos kilátással kecsegtet. A közeli Bari-hegy és Somosi-domb zárt erdőségi már inkább az erdőjáróknak és a tájfutóknak ajánlhatók.

A komolyabb kihívásokat kedvelők a Balatoni bringakörút segítségével célba vehetik a szomszédos Balatonmáriafürdő hajókikötőjét,a Zala folyó hídját, a Fenékpusztai római kori erődítmény romjait, vagy akár Keszthelyt is. Útjuk során – kerékpáros sorstársaikon kívül – szinte csak madárcsicsergéssel, érintetlen erdőkkel, rétekkel és mezőkkel találkozhatnak.

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!