Kerékpározás a Balaton-parton

Ha végre kiszakad a mindennapokból, alkalma nyílik a pihenésre és szabadidejét aktív kikapcsolódással töltené, pattanjon nyeregbe, ugyanis erre a kerékpározás a legjobb megoldás.

Balatonberényben kedvelt közlekedési eszköz a kerékpár, amelyet nemcsak az ideérkező turisták, de a helyi lakosok is előszeretettel használnak, hiszen a kevésbé forgalmas közutak lehetővé teszik a zavartalan, veszélytelen kerekezést. Ez a közlekedési eszköz azonban nemcsak az egyik pontból a másikba való eljutást szolgálja, hanem kiváló kelléke az aktív kikapcsolódásnak is.

A kényelmesebb bringások – akár családosan, akár magányosan – a hangulatos kis falu mellett, a kiépített utaknak köszönhetően, felfedezhetik a szőlőhegyi pincesorokat, löszös horhosokat és a napsütötte berényi dűlőket is.

A környék kedvező földrajzi adottságainak, valamint a településen áthaladó Balatoni Bringakörútnak köszönhetően északi irányban Keszthely, keleti irányban Fonyód kevesebb, mint egy óra alatt könnyedén elérhető. Mivel ezt a partszakaszt dombok és hegyek nem tagolják, a kisgyermekes családok részére sem jelent nagy kihívást a táv megtétele.

A település a kerékpáros körtúrák ideális kezdő- és végpontja, hiszen a badacsonyi és a révfülöpi sétahajó összeköttetés vagy a tihanyi komp igénybevételével különböző távok teljesíthetők akár egy nap leforgása alatt. A merészebbek vállalkozhatnak a Balatoni Bringakörút teljes, több mint 200 km-es távjának megtételére, mely során az északi partról visszatekinthetnek a „Balaton Zöld Sarkára”, Balatonberényre.

Képek

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!