Keszthely és múzeumai

Általános információk

Balatoni Múzeum

8360 Keszthely Múzeum utca 2.
+36 83 312 351
info@balatonimuzeum.hu
www.balatonimuzeum.hu

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely

8360 Keszthely, Bercsényi u. 65-67.
+36 83 311-563
georgikon.major@mmgm.hu
www.elmenygazdasag.hu

Belvárosi Múzeumok

8360 Keszthely, Kossuth L. u.
+36 83 31 8855, +36 30 855 6533
www.babamuzeum-keszthely.hu

A Balatonon napnyugtakor megcsillanó aranyhíd és mindössze pár kilométernyi utazás választja el településünket Keszthelytől, a Nyugat-Balaton legjelentősebb településétől. A város meglátogatása szinte kötelező program, hiszen számtalan látnivalója, múzeuma és színes programkínálata mellett bevásárló turizmusa is jelentős.

Balatonberényből mintegy negyedórás autózással vagy háromnegyed órás kényelmes kerékpározással érhetjük el Keszthelyt, a Balaton fővárosát. A város gazdag történelmi és épített örökségébe mindenhol belebotlik a látogató. Vigyázat, a településnek olyan különleges varázsa van, mely mindörökre rabul ejti azt, aki egyszer ellátogat falai közé!

Egy nap nem is elég a számtalan múzeum, kiállítás és magángyűjtemény megtekintésére. A legismertebb és legjelentősebb turisztikai célpont a Helikon Kastélymúzeum – közismertebb nevén a Festetics kastély – több mint öt állandó kiállítással és időszaki tárlatokkal várja az érdeklődőket. Órákat lehet eltölteni a megújult Balatoni Múzeum vagy a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely tárlatain, de a belvárosban található tucatnyi magángyűjtemény meglátogatása is különleges kultúrtörténeti élményekkel gazdagítja látogatóit.

Keszthely kulturális és szórakoztató központja is egyben a Balaton nyugati medencéjének. A turisztikai szezonban és azon kívül is változatos programokkal, színházi előadásokkal, koncertekkel, fesztiválokkal és gasztronómiai rendezvényekkel találkozhatnak a városba látogatók. A fiatalabb korosztály bárokban, diszkókban és pubokban bulizhat hajnalig.

A várost gyalogosan bebarangoló turisták többek között a kastélypark és a Helikon park több száz éves, árnyas fái alatt, vagy a megújult Fő tér és Balaton-part dísz- és szökőkutakkal szegélyezett sétányainak padjain pihenhetnek meg.

Térkép

Loading
Középre
Forgalom
Kerékpárral
Tranzit
Jelenlegi pozíció
Google MapsIrányok lekérdezése

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!