Programok

Egy balatonberényi nyaralás rengeteg kalandot és élményt tartogat a család minden tagjának, a legkisebbektől a legidősebb korosztályig. A falu, valamint szűkebb és tágabb környezete gazdag programlehetőségeket kínál az idelátogatóknak, az aktív életmódot kedvelőktől a kultúra és a természet iránt rajongókig egyaránt.

Balatonberényi látnivalókBalatonberényi látnivalókA gótikus templom, a mellékutcák régi parasztházai, impozáns villái, a közterek szobrai, a Balaton-part és a szőlőhegy természeti különlegességei mind-mind olyan látnivalók, amelyek felett lehet, hogy elsiklana a látogató figyelme. Pedig tartalmas kikapcsolódás egyszer bebarangolni Balatonberényt ezekre az emlékekre, különlegességekre fókuszálva.
Balatonszentgyörgy – a Balaton nyugati kapujaBalatonszentgyörgy – a Balaton nyugati kapujaTelepülésünk déli szomszédja, Balatonszentgyörgy nem tartozik közvetlenül a Balaton-parti községek közé, de kedvező földrajzi helyzete lehetővé teszi, hogy mindjobban bekapcsolódjon az idegenforgalomba.
Festetics KastélyFestetics Kastély Magyarország egyik legismertebb és harmadik legnagyobb kastélya a Festetics kastély Keszthely legnépszerűbb turisztikai attrakciója.
Futás a Balaton partonFutás a Balaton partonMinden nap új utakon! A kényelmes séták, a laza kocogás és a komolyabb sportértékkel bíró távfutás szerelmeseinek különlegesen változatos útvonalakat kínál Balatonberény és környéke.
HévízHévízA Hévízi-tó, Európa legnagyobb meleg vizű gyógytava, hazánk egyik legismertebb fürdőhelye a Balatontól észak-nyugatra, Balatonberénytől alig 20 km távolságra található.
Hollád erdők-mezők ölelésébenHollád erdők-mezők ölelésébenSomogy megye észak-nyugati szélén, festői környezetben található a csaknem háromszáz lelkes kisközség, Hollád.
HorgászatHorgászatA balatonmáriafürdői nádasoktól a Zala folyó torkolatáig húzódó horgászvizek halgazdagsága a változatos part- és mederviszonyoknak, valamint a hajó- és turistaforgalomtól mentes, nyugodt környezetnek köszönhető. Csalizzon fel és tegyen egy próbát Ön is!
KehidakustányKehidakustányA Balatonberényből mindössze félórás autózással elérhető Kehidakustány Zala megye északi részén, a Zala-folyó két partján helyezkedik el.
Kerékpározás a Balaton-partonKerékpározás a Balaton-partonHa végre kiszakad a mindennapokból, alkalma nyílik a pihenésre és szabadidejét aktív kikapcsolódással töltené, pattanjon nyeregbe, ugyanis erre a kerékpározás a legjobb megoldás.
Keszthely és múzeumaiKeszthely és múzeumaiA Balatonon napnyugtakor megcsillanó aranyhíd és mindössze pár kilométernyi utazás választja el településünket Keszthelytől, a Nyugat-Balaton legjelentősebb településétől.
Keszthelyi-hegységKeszthelyi-hegységBakancsokat fel, bringát elő, kulacsot a hátizsákba, és indulhat a túra! A Balaton-felvidék egyik legváltozatosabb földrajzi képződménye a Keszthelyi-hegység, amely számos aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál a természet szerelmeseinek.
Kis-BalatonKis-BalatonAz európai viszonylatban is kiemelkedő madárrezervátum kétszáz évvel ezelőtt még a Balaton egyik öble volt, ahol gőzhajók közlekedtek.
MarcaliMarcaliMarcali a Balatontól délre, községünktől kb. negyedórás autóútnyira helyezkedik el.
Tikos – erdők-mezők ölelésébenTikos - erdők-mezők ölelésébenTikos község Marcalitól északnyugatra, Főnyed és Hollád közt fekvő település.
Vörs a Kis-Balaton fővárosaVörs a Kis-Balaton fővárosaVörs a híres lápvidék, a Kis-Balaton tőszomszédságában található. Az átmenő forgalom nélküli község nyugalma és nevezetességei révén ideális idegenforgalmi és turisztikai célpont.
ZalakarosZalakarosKözségünktől 30 km távolságban, Zala megye délnyugati részén fekszik a kis zalai üdülőváros, melyet 45 éve működő gyógyfürdője tett nemzetközi viszonylatban is ismertté.

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!